Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Blog

01

okt
2022

In Strafzaken

Door: F.P. Slewe

Innovatiewet Strafvordering (Stb 2022, 276)

On 01, okt 2022 | In Strafzaken | Door: F.P. Slewe

Op 1 oktober 2022 is de zgn. Innovatiewet Strafvordering (hierna: Innovatiewet Sv) in werking getreden.

De Innovatiewet Sv is een onderdeel van het wetgevingsproject nieuw Wetboek van Strafvordering. Met de Innovatiewet Sv kan vooruitlopend op het nieuwe wetboek al ervaring worden opgedaan met enkele voor de strafrechtspraktijk relevante onderwerpen in de vorm van pilots. In het Vierde Boek van het Wetboek van Strafvordering wordt een nieuw Titel X opgenomen, waarin deze onderwerpen uitvoerig worden geregeld.

Lees verder…

Beoordeel post

04

jan
2022

In Actualiteiten

Door: K. Canatan

NIEUWS: Meijers Canatan Advocaten breidt uit naar Groningen

On 04, jan 2022 | In Actualiteiten | Door: K. Canatan

Meijers Canatan Advocaten opent kantoor Groningen. Bemand door Paul van Jaarsveld breiden wij met deze derde vestiging onze landelijke dekking uit na eerder ook op Schiphol een locatie te hebben geopend. U vindt ons kantoor op Hereplein 3.

5/5 - (1 stemmen)

03

jan
2022

In Strafzaken

Door: F.P. Slewe

Wet ‘versterking strafrechtelijke aanpak ondermijnende criminaliteit’

On 03, jan 2022 | In Strafzaken | Door: F.P. Slewe

Op 1 januari 2022 is de Wet ‘versterking strafrechtelijke aanpak ondermijnende criminaliteit’ in werking treden (Stb. 2021, 544). Volgens de wetgever dient deze wet tot versterking van de strafrechtelijke aanpak van ondermijnende criminaliteit. Het gaat daarbij met name om de bestrijding van de illegale drugsindustrie, de daarmee gepaard gaande witgewassen winsten, gevaren als drugslabs in woonwijken, het dumpen van giftig chemisch afval in de natuur en de bedreiging van lokale bestuurders en andere overheidsdienaren.
Lees verder…

5/5 - (2 stemmen)

03

jan
2022

In Strafzaken

Door: F.P. Slewe

Wet ‘strafbaarstelling misbruik prostitué(e)s die slachtoffer zijn van mensenhandel’ in werking getreden

On 03, jan 2022 | In Strafzaken | Door: F.P. Slewe

Op 1 januari 2022 is de Wet ‘strafbaarstelling misbruik prostitué(e)s die slachtoffer zijn van mensenhandel’ in werking getreden (Stb. 2021, 467).

De nieuwe wet strekt tot strafbaarstelling van degene die seksuele handelingen verricht met een sekswerker terwijl hij of zij weet of redelijkerwijs moet vermoeden dat de sekswerker daartoe is gedwongen of bewogen, dat wil zeggen een slachtoffer van mensenhandel is (art. 273g Sr).
Lees verder…

5/5 - (1 stemmen)

26

feb
2021

In Actualiteiten

Door: K. Canatan

Advocaten klaar voor de volgende stap?

On 26, feb 2021 | In Actualiteiten | Door: K. Canatan

Bent u zelfstandig advocaat of heeft u met één of meer andere advocaten al een bestaand kantoor en wilt u uw praktijk naar een hoger niveau tillen? Meijers Canatan Advocaten zal over enkele maanden (na een grondige renovatie) verschillende mogelijkheden gaan bieden om u bij ons aan te sluiten, variërend van het gebruik van flexplekken, kantoor houden onder eigen naam tot het volledig onder onze vlag de praktijk uitoefenen incl. de aanvoer van nieuwe (straf)zaken.

Lees verder…

4.1/5 - (8 stemmen)

Call Now Button