Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Blog

26

feb
2021

In Actualiteiten

Door: K. Canatan

Advocaten klaar voor de volgende stap?

On 26, feb 2021 | In Actualiteiten | Door: K. Canatan

Bent u zelfstandig advocaat of heeft u met één of meer andere advocaten al een bestaand kantoor en wilt u uw praktijk naar een hoger niveau tillen? Meijers Canatan Advocaten zal over enkele maanden (na een grondige renovatie) verschillende mogelijkheden gaan bieden om u bij ons aan te sluiten, variërend van het gebruik van flexplekken, kantoor houden onder eigen naam tot het volledig onder onze vlag de praktijk uitoefenen incl. de aanvoer van nieuwe (straf)zaken.

Lees verder…

09

mrt
2020

In Strafzaken

Door: M. Berndsen

Mag de politie mijn smartphone uitlezen?

On 09, mrt 2020 | In Strafzaken | Door: M. Berndsen

“Bij mijn aanhouding heeft de politie mijn smartphone in beslag genomen. Nu wil de politie toegang tot mijn smartphone om deze te doorzoeken of uit te lezen. Mag dat zomaar?”

Dit is een vraag die vaak aan ons gesteld wordt, niet alleen in cybercrimezaken. In allerlei strafzaken komt het voor dat de recherche toegang wil tot de smartphone om daarin te zoeken naar foto’s, contacten, locatiegegevens, Whatsappberichten, sms’jes et cetera. In het kader van het onderzoek is de politie bevoegd een smartphone in beslag te nemen. Omdat de inhoud van moderne telefoons meestal versleuteld is, kan de politie de smartphone vaak niet zomaar ontgrendelen.

Lees verder…

Tags | , , , ,

02

jan
2020

In Veelgestelde vragen

Door: Tom Gijsberts

Hoe lang kan iemand in afwachting van de strafzaak worden vastgehouden?

On 02, jan 2020 | In Veelgestelde vragen | Door: Tom Gijsberts

Veel mensen bellen ons met de vraag hoe lang de politie hen of een dierbare na de aanhouding mag vasthouden.

Als de aangehouden verdachte op het politiebureau aankomt, bepaalt de hulpofficier van justitie dat hij op het politiebureau wordt opgehouden voor onderzoek, of dat hij wordt vrijgelaten. Als de verdachte moet blijven, kan dat in de meeste gevallen voor een termijn van negen uur. Binnen die termijn wordt de verdachte door de politie gehoord. De uren tussen middernacht en negen uur in de ochtend tellen niet mee. Dit eerste deel kan dus maximaal 18 uur duren.

Lees verder…

11

okt
2019

In Juridisch advies
Strafzaken
Veelgestelde vragen

Door: K. Canatan

Hoe gaat een verhoor bij de politie?

On 11, okt 2019 | In Juridisch advies, Strafzaken, Veelgestelde vragen | Door: K. Canatan

Als u wordt verhoord door de politie dan heeft dat uiteraard een reden. Dat kan zijn omdat u als getuige bent aangemerkt, maar ook als verdachte. Dit blog gaat over hoe een verhoor bij de politie verloopt. In de meeste gevallen ontvangt u voorafgaand aan het verhoor een brief met een uitnodiging voor het verhoor. Soms staat daar ook in waarvan u wordt verdacht en of de politie van plan is om u aan te houden. Het kan ook zijn dat u verhoord wordt nadat u al door de politie bent aangehouden.

Lees verder…

12

mei
2019

In Juridisch advies
Strafzaken
Veelgestelde vragen

Door: M. Berndsen

Welke straf staat er op hacken?

On 12, mei 2019 | In Juridisch advies, Strafzaken, Veelgestelde vragen | Door: M. Berndsen

Hacken kan op verschillende manieren plaatsvinden. Iemand die zich zonder toestemming toegang verschaft tot andermans computer, account of netwerk maakt zich in principe schuldig aan computervredebreuk (art. 138ab Sr). Dat geldt niet alleen voor het op ingewikkelde wijze kraken van andermans computer. Ook bijvoorbeeld het stiekem inloggen op een e-mailaccount of Instagram van een ander is een strafbaar feit. Daarnaast zijn er diverse andere strafbepalingen, bijvoorbeeld over het vernietigen van andermans gegevens, het plegen van verstikkingsaanvallen – (D)DoS-attacks – en heling van computergegevens.

Lees verder…