Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Blog

04

jan
2022

In Actualiteiten

Door: K. Canatan

NIEUWS: Meijers Canatan Advocaten breidt uit naar Groningen

On 04, jan 2022 | In Actualiteiten | Door: K. Canatan

Meijers Canatan Advocaten opent kantoor Groningen. Bemand door Paul van Jaarsveld breiden wij met deze derde vestiging onze landelijke dekking uit na eerder ook op Schiphol een locatie te hebben geopend. U vindt ons kantoor op Hereplein 3.

5/5 - (1 stemmen)

03

jan
2022

In Strafzaken

Door: F.P. Slewe

Wet ‘versterking strafrechtelijke aanpak ondermijnende criminaliteit’

On 03, jan 2022 | In Strafzaken | Door: F.P. Slewe

Op 1 januari 2022 is de Wet ‘versterking strafrechtelijke aanpak ondermijnende criminaliteit’ in werking treden (Stb. 2021, 544). Volgens de wetgever dient deze wet tot versterking van de strafrechtelijke aanpak van ondermijnende criminaliteit. Het gaat daarbij met name om de bestrijding van de illegale drugsindustrie, de daarmee gepaard gaande witgewassen winsten, gevaren als drugslabs in woonwijken, het dumpen van giftig chemisch afval in de natuur en de bedreiging van lokale bestuurders en andere overheidsdienaren.
Lees verder…

5/5 - (1 stemmen)

03

jan
2022

In Strafzaken

Door: F.P. Slewe

Wet ‘strafbaarstelling misbruik prostitué(e)s die slachtoffer zijn van mensenhandel’ in werking getreden

On 03, jan 2022 | In Strafzaken | Door: F.P. Slewe

Op 1 januari 2022 is de Wet ‘strafbaarstelling misbruik prostitué(e)s die slachtoffer zijn van mensenhandel’ in werking getreden (Stb. 2021, 467).

De nieuwe wet strekt tot strafbaarstelling van degene die seksuele handelingen verricht met een sekswerker terwijl hij of zij weet of redelijkerwijs moet vermoeden dat de sekswerker daartoe is gedwongen of bewogen, dat wil zeggen een slachtoffer van mensenhandel is (art. 273g Sr).
Lees verder…

5/5 - (1 stemmen)

26

feb
2021

In Actualiteiten

Door: K. Canatan

Advocaten klaar voor de volgende stap?

On 26, feb 2021 | In Actualiteiten | Door: K. Canatan

Bent u zelfstandig advocaat of heeft u met één of meer andere advocaten al een bestaand kantoor en wilt u uw praktijk naar een hoger niveau tillen? Meijers Canatan Advocaten zal over enkele maanden (na een grondige renovatie) verschillende mogelijkheden gaan bieden om u bij ons aan te sluiten, variërend van het gebruik van flexplekken, kantoor houden onder eigen naam tot het volledig onder onze vlag de praktijk uitoefenen incl. de aanvoer van nieuwe (straf)zaken.

Lees verder…

4.2/5 - (6 stemmen)

09

mrt
2020

In Strafzaken

Door: M. Berndsen

Mag de politie mijn smartphone uitlezen?

On 09, mrt 2020 | In Strafzaken | Door: M. Berndsen

“Bij mijn aanhouding heeft de politie mijn smartphone in beslag genomen. Nu wil de politie toegang tot mijn smartphone om deze te doorzoeken of uit te lezen. Mag dat zomaar?”

Dit is een vraag die vaak aan ons gesteld wordt, niet alleen in cybercrimezaken. In allerlei strafzaken komt het voor dat de recherche toegang wil tot de smartphone om daarin te zoeken naar foto’s, contacten, locatiegegevens, Whatsappberichten, sms’jes et cetera. In het kader van het onderzoek is de politie bevoegd een smartphone in beslag te nemen. Omdat de inhoud van moderne telefoons meestal versleuteld is, kan de politie de smartphone vaak niet zomaar ontgrendelen.

Lees verder…

4.4/5 - (12 stemmen)

Tags | , , , ,

Call Now Button