Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Gabriel Meijers (extern adviseur)

 

Op 1 januari 2019 nam Gabriel Meijers afscheid van de advocatuur, maar blijft als extern adviseur aan ons kantoor verbonden. Hij behandelt zelf geen zaken meer, maar staat de advocaten van ons kantoor met raad en daad bij.

 

Mr. G. (Gabriel) Meijers studeerde filosofie, Semitische talen en rechten aan de Gemeente Universiteit Amsterdam. In 1986 is hij beëdigd als advocaat. Zijn stage vervulde hij bij Moszkowicz advocaten te Amsterdam.

 

Van 1989 tot juni 2008 was hij bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen in Amsterdam werkzaam in de sectie strafrecht (vanaf 1993 als partner). Van 1 juni 2008 tot 1 januari 2019 was hij als partner verbonden aan Meijers Canatan Advocaten.

 

Mr. Meijers verwierf landelijke bekendheid door tal van bekende strafzaken waaronder die van de Enschedese Vuurwerkramp, de Heerhugowaardse Discomoord, de bouwfraude en vastgoedfraude. Hij werd geregeld door collega advocaten gevraagd voor advies of samenwerking. Verschillende keren werd hij door zijn beroepsgenoten gekozen in de strafpleiters top 10 van Peter R. de Vries.

 

Lees hier meer over het afscheid van Gabriel Meijers.

 

Expertise

Cassatie in strafzaken, procedures bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, fraude, criminele organisaties, internationaal strafrecht, uitlevering, overlevering en tuchtrecht.

 

Media
Item van Advocatie.nl over de tuchtzaak tegen de Amsterdamse strafpleiter Bram Moszkowicz, bijgestaan door Gabriel Meijers


Interview bij Pauw over vrijspraak Edwin de Roy van Zuydewijn

Laatste tweets

Bedoelde driem tiem Die &€@&& autocorrectiecode altijd twitter.com/gabrielmeijers…

Vorig jaar op Gabriel Meijers's Twitter via Twitter for iPhone

volg @gabrielmeijers
Beoordeling
4.1/5 - (12 stemmen)

Call Now Button