Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Onze advocaten

On 13, mei 2012 | In | Door - K. Canatan

Kerem Canatan

M +31653413235 | E-MAIL | LINKEDIN | GOOGLE+

 

Mr. K. (Kerem) Canatan studeerde Rechtsgeleerdheid in Groningen. In 2002 is hij in Amsterdam beëdigd als advocaat. Daarvoor werkte hij als bedrijfsjurist in Londen tot hij de overstap maakte naar de strafrechtadvocatuur bij een middelgroot advocatenkantoor met een strafsectie in Amsterdam.

 

Sinds 1 juni 2008 is hij als partner verbonden aan Meijers Canatan Advocaten. Hij heeft veel ervaring met zogenaamde megazaken, georganiseerde misdaad, zware geweldszaken (waaronder levensdelicten) en financieel-economische zaken over (grootschalige) fraude en witwassen. Bekende strafzaken waarin hij optrad zijn de liquidatie van Thomas van der Bijl, de Tattoo Killerzaak, de mega hypotheekfraudezaak Peseta en de zaak tegen Dave Roelvink waarin hij een medeverdachte bijstaat. In de Enschedese ‘voogdijmoord’ zaak stond hij de vrouwelijke verdachte bij. Ook behandelt hij de zaak van de zgn. ‘Roemeense Stuntbende‘ en de zgn. ‘vergismoord’ in het buurthuis op Wittenburg in Amsterdam. In hoger beroep staat hij, in opvolging van Gabriel Meijers, de verdachte van het vervalsen van Anton Heyboer werken bij in wat de ‘grootste kunstvervalsingszaak van Nederland ooit‘ wordt genoemd. Hij is ook de advocaat van zangeres Glennis Grace.

 

Specifieke kennis heeft hij van cassatie (lid van de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken (VCAS)) en het internationaal strafrecht (waaronder de WOTS, uitlevering en overlevering). Verder heeft hij bijzondere deskundigheid op het gebied van gedragsrecht en staat ook andere advocaten bij die in het straf- of tuchtrecht worden betrokken.

 

In grensoverschrijdende strafzaken werkt hij regelmatig samen met advocaten uit andere landen. Jaarlijks heeft hij bijeenkomsten met Europese vakgenoten in het kader van zijn lidmaatschap bij de European Criminal Bar Association (ECBA). Hij stond cliënten bij in landen als België, Colombia en Australië en ondervroeg wereldwijd, ten behoeve van Nederlandse strafzaken, talloze getuigen en reisde daarvoor onder meer naar Engeland, België, Duitsland, Zweden, Bulgarije, Roemenië, Zuid-Afrika, Suriname, China en Zuid-Korea.

 

Hij zat onder meer in de Commissie van Toezicht van het Huis van Bewaring P.I. Amsterdam Over-Amstel (ook wel bekend als de ‘ Bijlmer bajes’) en was (mede-)oprichter en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA) tot eind 2010. Daarna volgde hij de Opleiding Specialisatie Strafrecht voor advocaten en werd daardoor lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA). Voor de Nederlandse Orde van Advocaten doceerde en examineerde hij tot 2014 het vak Strafprocesrecht. Van 2014 tot 2019 doceerde hij het vak Oefenrechtbank Strafrecht aan masterstudenten van de Universiteit van Amsterdam. Hij geeft regelmatig lezingen en cursus over o.a. betekeningsperikelen, overlevering en gedragsrecht en is CRKBO geregistreerd docent. Hij is één van de auteurs van de laatste druk van het Handboek Verdediging waarin hij het hoofdstuk over ‘de raadsman in het vooronderzoek’ heeft geschreven.

 

Expertise

Algemeen strafrecht, levensdelicten, criminele organisaties, fraude, witwassen, uitlevering, overlevering, cassatie in strafzaken en gedragsrecht voor strafrechtadvocaten.

 

Rechtsgebiedenregister en toezicht

Kerem Canatan heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Omdat mr. Canatan werkzaam is op de vestiging Amsterdam valt hij onder toezicht van de Orde van Advocaten Amsterdam.

 

Lidmaatschappen

Kerem Canatan is o.a. aangesloten bij:

 

Talen

Bij Meijers Canatan Advocaten maken we gebruik van ervaren tolken. Sommige talen spreken we zelf. Kerem Canatan beheerst de volgende talen:

  • Nederlands
  • Engels
  • Duits (redelijk)
Media

Interview (Engels) over het paddoverbod in Nederland

Nova-uitzending “Reconstructie van een knullige liquidatie”


Laatste tweets
volg @strafzaken
Beoordeling
4.5/5 - (513 stemmen)

Call Now Button