Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Pro Deo

Alhoewel men bij ‘pro deo’ denkt dat iemand voor niets werkt, werken onze advocaten natuurlijk niet gratis. Pro deo betekent in Nederland dan ook dat de Staat de kosten van de advocaat vergoedt. Voor u is de advocaat dan wel (bijna) helemaal gratis. Hij of zij staat u dan bij op basis van een zogenaamde toevoeging. U kunt in aanmerking komen voor een toevoeging als uw inkomen zeer laag is. Op de website van de Raad van Rechtsbijstand kunt u zien of u recht heeft op een toevoeging. Ook als de rechter uw voorlopige hechtenis heeft bevolen, heeft u recht op een toegevoegd advocaat. In dat geval wordt niet naar uw inkomen gekeken.

Uw advocaat zal u informeren over de verschillende mogelijkheden en de aanvraag voor een toevoeging regelen. Behalve als uw voorlopige hechtenis is bevolen bent u altijd een eigen bijdrage verschuldigd. De eigen bijdrage brengen wij bij u in rekening.

Een toevoeging wordt niet voor elke zaak afgegeven en ons kantoor doet niet alle zaken op basis van een toevoeging. Wij zullen u daarover informeren. Als uw advocaat u niet bijstaat op basis van een toevoeging, ontvangt u een factuur afhankelijk van het afgesproken uurtarief of zaakstarief.

Call Now Button