Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Profiel

Strafrechtadvocaten

Meijers Canatan Advocaten, opgericht in 2008, is een advocatenkantoor gespecialiseerd in het strafrecht. Wij behandelen grote (internationale) strafzaken, maar wij nemen ook kleinere zaken aan. Vanuit onze vestigingen in Amsterdam, Schiphol en Groningen staan onze strafrechtadvocaten verdachten in heel Nederland bij. Dat doen wij in elke fase van het strafproces, of dat nou voorafgaand aan een politieverhoor is of tijdens een zitting bij de strafrechter.

 

 

Full service strafrechtkantoor

Wij zijn een full service strafrechtkantoor. Dat betekent onder andere dat wij niet alleen rechtsbijstand verlenen bij de rechtbank, maar ook in hoger beroep bij het gerechtshof en in cassatie bij de Hoge Raad. Michael Berndsen procedeert ook bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM).

Met full service bedoelen we ook dat wij u kunnen helpen met allerlei procedures die samenhangen met het strafproces. Denk daarbij aan ontneming van wederrechtelijk voordeel, de teruggave van inbeslaggenomen goederen, TBS, jeugdstrafzaken, herziening, WOTS-zaken, uitlevering en overlevering. Als het maar met strafrecht te maken heeft, dan hebben we de juiste kennis en ervaring in huis. Clarice Stenger behandelt als enige op kantoor ook zogenoemde BOPZ-zaken, een rechtsgebied dat raakvlakken heeft met het strafrecht.

 

 

Landelijk opererend

Vanuit het centrum van Amsterdam, op één van de mooiste locaties in de stad, bedienen wij cliënten in het hele land. Maar ook vanuit onze vestiging Schiphol staan wij zowel nationale als internationale clientèle bij. Door de toevoeging van een vestiging in Groningen hebben we onze landelijke dekking uitgebreid. Wij staan u graag in ons kantoor te woord, maar reizen ook naar u toe als dat nodig is. Gedetineerde cliënten bezoeken wij uiteraard met regelmaat, zeker vóór belangrijke zittingen of gebeurtenissen.

 

 

Advocaten met ervaring

Wij begrijpen hoe ingrijpend een vervolging kan zijn. Door onze ervaring met de honderden zaken die wij elk jaar behandelen, hebben we vrijwel alles waar u mee te maken kunt krijgen al eens gezien. Omdat wij ons alleen richten op strafzaken, zijn wij in hoge mate gespecialiseerd. Wij behandelen regelmatig grote, ingewikkelde, strafrechtelijke onderzoeken of mediagevoelige zaken. De omvang van een zaak is voor ons nooit een probleem, regelmatig werken wij in teamverband.

 

Rechtsbijstand op het hoogste niveau

Om de strafrechtpraktijk op het allerhoogste niveau te kunnen beoefenen, houden wij ons zowel bezig met kwaliteitsbewaking als kwaliteitsverbetering. Zo zijn Kerem Canatan en Michael Berndsen toegelaten als lid van de Vereniging voor Cassatieadvocaten in Strafzaken en hebben verschillende advocaten de Specialisatieopleiding Strafrecht afgerond. Al onze advocaten volgen verplicht en onverplicht jaarlijks meerdere cursussen over strafrechtelijke onderwerpen. Wij bezoeken congressen en bijeenkomsten in binnen- en buitenland. Niet alleen om kennis te vergaren en te delen, maar ook om ons netwerk te onderhouden. Wij zijn aangesloten bij alle toonaangevende verenigingen in ons vakgebied, zoals de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten en de European Criminal Bar Association en de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten. Uiteraard zijn wij ook aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten.

 

Kantoorsamenstelling

Ons kantoor bestaat uit 10 advocaten. Dat is klein genoeg voor een persoonlijke aanpak en korte lijnen tussen de advocaten, maar ook groot genoeg om in teamverband te kunnen werken en voor elkaar waar te nemen. Als uw eigen advocaat niet beschikbaar is, zorgen wij altijd voor vervanging. De advocaten worden ondersteund door een zeer ervaren en deskundig secretariaat die al vanaf de oprichting aan ons kantoor zijn verbonden.

 

Bereikbaarheid

Omdat strafrechtelijke problemen niet gebonden zijn aan werktijden, kunt u ons 24 uur per dag via ons algemene nummer (020-6383606) bereiken, ook in het weekend. Tijdens kantooruren wordt u te woord gestaan door ons secretariaat en daarbuiten kunt u via de centrale rechtstreeks worden doorverbonden met onze advocaten. U kunt altijd een bericht achterlaten als uw advocaat bezet of even niet bereikbaar is. Hij of zij kan dan in actie komen zodra dat mogelijk is. Alle cliënten krijgen het mobiele nummer van hun eigen advocaat. Die kunt u trouwens ook op deze site vinden, op de profielpagina’s van de advocaten.

 

Nieuwe advocaat?

Ook als u niet tevreden bent over uw huidige advocaat kunt u bij ons terecht. Met de juiste instructies zorgen wij voor een snelle en efficiënte overname van de zaak. Zoekt u voor uw partner, familielid, vriend of collega een (nieuwe) advocaat? Ook dan kunnen wij u helpen, zolang het maar om een strafzaak gaat. Als u ons belt, kunnen wij u meteen vertellen of wij iets voor u kunnen betekenen.

 

 Onze visie

Ons werk bestaat uit adviseren, informeren en bijstaan. Daarbij staat het belang van de cliënt altijd voorop, zonder dat wij daarbij onze professionele taak als advocaten uit het oog te verliezen. Wij zetten ons altijd in voor het maximale resultaat, maar geven u ook een reële inschatting van uw kansen. Als het nodig is procederen wij door tot aan de hoogste rechter. Soms met een geheel nieuwe verdedigingsstrategie en indien nodig in teamverband.

De basis voor elke advocaat-cliënt relatie is vertrouwen. U mag erop vertrouwen dat uw advocaat deskundig is en al het mogelijke uit uw zaak haalt. En natuurlijk mag u erop vertrouwen dat wij vertrouwelijk met uw zaak omgaan. Wij nemen het beroepsgeheim erg serieus, niet alleen omdat geheimhouding onze wettelijke plicht is.

Onze ervaring heeft ons geleerd dat een strafproces erg ingrijpend kan zijn. De inzet van politie en justitie is daarbij niet zelden overweldigend. Wij waken ervoor dat u een eerlijk proces krijgt. Dat recht heeft elke verdachte en daar denken wij niet lichtvaardig over. Het feit dat ons kantoor al meermalen na jarenlang procederen tot aan het Europees Hof voor de Rechten van de Mens resultaat voor onze cliënten heeft behaald, is daar een voorbeeld van.

Wij zijn toegankelijke advocaten. Wij luisteren goed naar u, maar weten de informatie de we nodig hebben te filteren. U hoort van ons wat u te wachten staat en wat onze plan van aanpak wordt. Daarbij mag u van ons verwachten dat wij u in alle eerlijkheid informeren over uw kansen.

Op deze website hebben we geprobeerd u zo goed mogelijk over ons kantoor te informeren. Pas als u ons ontmoet en wij aan het werk gaan, kunnen we echt laten zien wat we kunnen. Want wij begrijpen dat een goede advocaat niet goed is omdat hij dat zelf zegt, maar om wat hij doet en wat hij kan.

Wij zijn Kerem Canatan, Clarice Stenger, Christian Visser, Pepijn Slewe, Eric Steller, Michael Berndsen, Sylvester Römer, Tom Gijsberts, Paul van Jaarsveld, Micha Boucher, Karen van Buuren (secr), Jacqueline Zwarthoed (secr), Tom Coulier (receptie), Anouk Schol (receptie) en extern adviseur Gabriel Meijers.

Wij zijn Meijers Canatan Advocaten.

 

Call Now Button