Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Onze advocaten

On 13, mei 2012 | In | Door - K. Canatan

Christian Visser

M +31646073004 | E-MAIL | LINKEDIN

 

Mr. C.J.J. (Christian) Visser studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Maastricht en de University of Westminster in Londen. Hij begon zijn carrière op de Zuidas waar hij in 2006 werd beëdigd als advocaat. Zijn debuut in het strafrecht maakt hij bij mr. Theo Hiddema.

 

Naast strafrechtadvocaat is hij arbiter bij de ‘Court of Arbitration for Sport’ in Lausanne (Zwitserland).

 

Christian Visser is sinds 2015 als partner verbonden aan Meijers Canatan Advocaten.

 

Hij is gespecialiseerd in internationaal strafrecht en voetbal gerelateerde zaken. Hij treedt veel op internationale drugszaken, omvangrijke geweldszaken (waaronder moord) en in financieel-economische zaken over (grootschalige) fraude en witwassen. Hij heeft specifieke kennis over uitleverings- en overleveringsprocedures.

 

Christian Visser verwierf landelijke bekendheid als de Voetbaladvocaat. In vrijwel alle strafzaken met betrekking tot grootschalige voetbalrellen in Nederland treedt hij als raadsman op.

 

Ook buitenlandse supporters met Nederlandse zaken weten hem te vinden. Hij stond onder meer supporters van Schalke ’04, Celtic, AC Milan AS Roma en Paok Saloniki bij en is aangesloten bij het Fan Lawyers Netwerk van Football Supporters Europe.

 

Hij rondde de Opleiding Specialisatie Strafrecht bij het Willem Pompe Instituut met succes af en is daardoor lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA).

 

Christian Visser geeft jaarlijks college over voetbalgeweld aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Ook wordt hij met enige regelmaat gevraagd om lezingen te geven over voetbalgerelateerde (straf)zaken.

 

Voorheen was hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA) en docent in de Beroepsopleiding Advocatuur voor de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA).

 

Expertise

Algemeen strafrecht waaronder geweldsdelicten, drugszaken en voetbalzaken.

 

Rechtsgebiedenregister en toezicht

Christian Visser heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Strafrecht
 • Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

  Omdat mr. Visser werkzaam is op de vestiging Amsterdam valt hij onder toezicht van de Orde van Advocaten Amsterdam.

   

  Lidmaatschappen

  Christian Visser is o.a. aangesloten bij:

   

  Talen

  Bij Meijers Canatan Advocaten maken we gebruik van ervaren tolken. Sommige talen spreken we zelf. Christian Visser beheerst de volgende talen:

  • Nederlands
  • Engels

  Media

  Interview in Vandaag de Dag over de inhuldiging van Ajax


  Interview in BNN Today

  Laatste tweets

  @MariovanderEnde @m_wijffelsAD Het is wat ongelukkig geformuleerd, maar ik lees het zo dat het materiaal afdoende bescherming moet bieden en niet de scheenbeschermer zelf.

  Vorig jaar op Christian Visser's Twitter via Twitter for iPhone

  volg @voetbaladvocaat
  Beoordeling
  4.2/5 - (138 stemmen)

  Comments

  Call Now Button