Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Cybercrime

Cybercrime (ook wel high-tech crime) is criminaliteit waarbij computers en/of netwerken (ICT) een rol spelen. De criminele activiteiten zijn digitaal van aard en kunnen zijn gericht tegen personen, eigendommen en organisaties of tegen elektronische communicatienetwerken en informatiesystemen. Bekende voorbeelden van cybercrime zijn identiteitsfraude en (ethisch) hacken. Andere voorbeelden van cybercriminaliteit zijn:

 

  • DDoS-aanvallen;
  • (spear)phishing;
  • SQL-injecties;
  • verboden activiteiten via TOR-netwerken;
  • ransomware;
  • cyberterrorisme;
  • digitale spionage;
  • verspreiding van virussen/malware;

 

Als u of iemand in uw omgeving verdacht wordt van cybercrime is het belangrijk om een gespecialiseerde advocaat in te schakelen. Cybercriminaliteit is complex en technologie, wetgeving en opsporing zijn steeds in beweging. Christian Visser en Michael Berndsen zijn gespecialiseerd in de behandeling van strafzaken op het gebied van cybercrime.

 

Straf voor cybercrime

Veel mensen vragen zich af welke straf iemand kan verwachten voor cybercrime, maar die vraag is eigenlijk nooit zomaar te beantwoorden. Strafoplegging is maatwerk. De rechter kijkt in geval van een veroordeling naar allerlei factoren, zoals bijvoorbeeld de omstandigheden waaronder het feit begaan is, de persoon van de verdachte, het strafmaximum en uitspraken in vergelijkbare zaken. De advocaten van ons kantoor kunnen een reële inschatting maken van een mogelijke straf, ook al is het uiteindelijk aan de rechter om de beslissing te nemen.

 

 

Onze advocaten kunnen u in heel Nederland bijstaan. Wij procederen bij de Rechtbanken in Alkmaar, Almelo, Amsterdam, Arnhem, Assen, Breda , Dordrecht, Den Haag, Groningen, Haarlem, 's-Hertogenbosch, Leeuwarden, Lelystad, Maastricht, Middelburg, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Zutphen en Zwolle, de Gerechtshoven in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, 's-Hertogenbosch en Leeuwarden en de Hoge Raad der Nederlanden in Den Haag.

 

Kies uw specialist:

 

Call Now Button