Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Onze advocaten

On 28, aug 2019 | In | Door - K. Canatan

Eric Steller

M +31623091396 | E-MAIL | LINKEDIN

 

Mr. E.M. (Eric) Steller studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Tevens haalde hij een bachelor Natuurwetenschap en innovatiemanagement aan de Universiteit van Utrecht en een propedeuse aan Royal Holloway, University of London.

 

Na werkzaam te zijn geweest bij Spong Advocaten en Van Gessel advocaten heeft mr. Steller zich op 1 september 2019 aangesloten als zelfstandig advocaat bij Meijers Canatan Advocaten. Mr. Steller behandelt uitsluitend strafzaken. Zijn voorkeur gaat daarbij uit naar zaken waarbij veel forensisch onderzoek is gedaan. Zijn wis-, natuur- en scheikundeachtergrond helpen hem om de rapporten, over bijvoorbeeld DNA, een kogelbaan of het aantreffen van drugs, écht te doorgronden en te betwisten. Vooral in zeden– en geweldszaken spelen dergelijke rapporten een rol. Daarnaast behandelt mr. Steller ook fraudezaken, ontnemingszaken en zaken van minderjarige verdachten. Bekende zaken waarin mr. Steller heeft opgetreden zijn o.a. de Tjeukemeermoord, de mega hypotheekfraudezaak Peseta en de antibioticazwendelzaak Carrano.

 

Mr. Steller was jarenlang de voorman van de lobby voor het in standhouden van het systeem van gefinancierde rechtsbijstand. Hij maakte van 2015 tot 2018 deel uit van het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten. Op dit moment maakt hij onderdeel uit van de Examencommissie (strafrechtvakken) van de Beroepsopleiding voor de advocatuur.

 

Mr. Steller is een samenwerkingsverband aangegaan met Meijers Canatan Advocaten LLP ex artikel 5.3 onder b Voda. De overeenkomst van opdracht wordt aangegaan met Meijers Canatan Advocaten LLP.

Expertise

Algemeen strafrecht waaronder levensdelicten, zedenzaken, drugs en criminele organisaties, fraude, witwassen, overlevering en jeugdstrafrecht.

 

Rechtsgebiedenregister en toezicht

Eric Steller heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Omdat mr. Steller werkzaam is op de vestiging Schiphol valt hij onder toezicht van de Orde van Advocaten Noord-Holland.

 

Lidmaatschappen

Eric Steller is o.a. aangesloten bij:

 

Talen

Bij Meijers Canatan Advocaten maken we gebruik van ervaren tolken. Sommige talen spreken we zelf. Eric Steller beheerst de volgende talen:

  • Nederlands
  • Engels

 

Media

 

RTL Z: Alleen de rijken nog rijker?


Gerbrandydebat: “Het dak van de rechtsbijstand lekt!”


Laatste tweets

Ik zit in Pi Hoogvliet. Na 20 minuten wachten geeft een bewaarder eerlijk toe dat ze mijn cliënt nog niet hebben opgeroepen. Terwijl ik weer terugloop naar m’n spreekkamer hoor ik een andere bewaarder tegen hem zeggen dat ie beter iets minder eerlijk tegen mij kan zijn.

Ongeveer een jaar geleden op Eric Steller's Twitter via Twitter for iPhone

volg @emsteller

Beoordeling
4.3/5 - (68 stemmen)

Call Now Button