Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Onze advocaten

On 06, jul 2015 | In | Door - K. Canatan

Michael Berndsen

M +31624750910 | E-MAIL | LINKEDIN

 

Mr. M. (Michael) Berndsen studeerde rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht en University of Victoria (Canada). Daarna volgde hij de tweejarige master Legal Research.

Hij houdt zich uitsluitend bezig met strafzaken (onder meer zeden-, drugs-, gewelds- en moordzaken). In het bijzonder is mr. Berndsen gespecialiseerd in cybercrime en cassatiezaken bij de Hoge Raad der Nederlanden. Hij is door het bestuur van de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken (VCAS) als volwaardig lid toegelaten en behoort daarmee tot een selecte groep van cassatiespecialisten in strafzaken. Daarnaast heeft hij de opleiding tot specialist in het strafrecht met succes afgerond.

 

Verdachten van computercriminaliteit zijn vanwege zijn deskundigheid bij mr. Berndsen aan het juiste adres. Hij heeft niet alleen kennis van de juridische aspecten van cybercrime, maar kent ook ook de technologische kant en opsporingsmethoden. Zo heeft mr. Berndsen een training inzake forensisch onderzoek naar gegevensdragers gevolgd en houdt hij zijn kennis steeds bij.

 

Mr. Berndsen publiceert met enige regelmaat over het strafrecht in juridische vakbladen en schrijft annotaties voor BijzonderStafrecht.nl, Computerrecht en Tijdschrift voor Internetrecht (TvIR). Hij werd bovendien in Nieuwe Revu (2015) en Panorama (2020) genoemd als één van de nieuwe topadvocaten van Nederland.

 

Bekende strafzaken waarin hij heeft opgetreden zijn de Utrechtse vergisliquidatie, het liquidatieproces ERIS, de Puttense moordzaak, de Rijswijkse moordzaak en de zaak van de Wassenaarse ‘hockeygluurder’.

 

Tijdens zijn studie was hij bestuurslid van de strafrechtelijke studievereniging Ad Informandum en liep hij onder meer stage bij Spong Advocaten.

 

Mr. Berndsen is een samenwerkingsverband aangegaan met Meijers Canatan Advocaten LLP ex artikel 5.3 onder b Voda. De overeenkomst van opdracht wordt aangegaan met Meijers Canatan Advocaten LLP.

 
 

Expertise

Cybercrime, cassatie in strafzaken, algemeen strafrecht en procedures bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

 

Rechtsgebiedenregister en toezicht

Michael Berndsen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Omdat mr. Berndsen werkzaam is op de vestiging Amsterdam valt hij onder toezicht van de Orde van Advocaten Amsterdam.

 

Lidmaatschappen

Michael Berndsen is o.a. aangesloten bij:

 

Publicaties

Michael Berndsen publiceert met enige regelmaat over juridische onderwerpen:

 

Talen

Bij Meijers Canatan Advocaten maken we gebruik van ervaren tolken. Sommige talen spreken we zelf. Michael Berndsen beheerst de volgende talen:

  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
  • Frans (beperkt)

Laatste tweets
[widgets_on_pages]volg @mberndsen
Beoordeling
4.1/5 - (105 stemmen)

Comments

Call Now Button