Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Actualiteiten

03

dec
2018

In Actualiteiten

Door - K. Canatan

Afscheid Gabriel Meijers op 1 januari 2019

On 03, dec 2018 | In Actualiteiten | Door - K. Canatan

Op 1 januari 2019 neemt mr. Gabriel Meijers afscheid als advocaat en daarmee van Meijers Canatan Advocaten. Gabriel werd in 1986 beëdigd als advocaat. Na zijn stage bij Moszkowicz Advocaten te Maastricht, was hij van 1989 tot juni 2008 achtereenvolgens werkzaam bij Abma Van Eeuwijk en Abma Scheurs Advocaten Notarissen in Amsterdam. Sinds 1 juni 2008 was hij als partner verbonden aan het mede door hem opgerichte Meijers Canatan Advocaten in Amsterdam.

Zijn stijl is tekenend voor Gabriel: overdenkend, inlevend en met een volstrekt onafhankelijke geest. Hij heeft als advocaat opgetreden in tal van strafzaken, waaronder zaken die landelijk bekendheid verwierven, zoals Coral Sea II, de Enschedese vuurwerkramp en de Klimop-zaak. Ook was hij actief als cassatieadvocaat en worden dankzij hem in menig strafzaak ‘Vidgen-verweren’ gevoerd. Verschillende keren werd hij door zijn beroepsgenoten gekozen in de strafpleiters top 10 van Peter R. de Vries.

Hij was een advocaat die met voldoende afstand naar een dossier kon kijken en de zaak in de tijdgeest plaatste. Hierdoor was hij in staat om haarscherp te duiden waar de kansen wel of niet lagen. Voor cliënten was Gabriel bovenal een advocaat met een luisterend oor voor eenieder die zich tot hem wendde.

Voor ons kantoor was Gabriel de ‘kantoorvader’, degene die vroeg hoe het met je ging, op geheel eigen wijze en met zijn jeugdig karakter zijn mening gaf en niet onbelangrijk: we konden niet alleen met, maar ook erg om hem lachen. Gabriel bracht rust binnen een kantoor met een soms hectische praktijk.

Wij zijn dan ook verheugd dat Gabriel als extern adviseur aan kantoor verbonden blijft.

Meijers Canatan Advocaten

[desktoponly][/desktoponly]

4/5 - (14 stemmen)

Call Now Button