Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Onze advocaten

On 13, mei 2012 | No Comments | In: | Door: Kerem Canatan

Kerem Canatan

M +31653413235 | E-MAIL | LINKEDIN | GOOGLE+

 

Mr. K. (Kerem) Canatan studeerde Rechtsgeleerdheid in Groningen. In 2002 is hij in Amsterdam beëdigd als advocaat. Daarvoor werkte hij als bedrijfsjurist in Londen tot hij de overstap maakte naar de strafrechtadvocatuur bij Abma Schreurs Advocaten in Amsterdam.

 

Sinds 1 juni 2008 is hij als partner verbonden aan Meijers Canatan Advocaten. Hij zat onder meer in de Commissie van Toezicht van het Huis van Bewaring P.I. Amsterdam Over-Amstel (ook wel bekend als de ‘ Bijlmer bajes’). Tot oktober 2010 was hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA), hij is ook één van de oprichters van de vereniging. Daarna volgde hij de Opleiding Specialisatie Strafrecht voor advocaten en werd daardoor lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA). Voor de Nederlandse Orde van Advocaten doceerde en examineerde hij tot 2014 het vak Strafprocesrecht en geeft regelmatig lezingen. Sinds 2014 doceert hij het vak Oefenrechtbank Strafrecht aan masterstudenten van de Universiteit van Amsterdam. Ook geeft hij cursus voor OSR Juridische Opleidingen en het Eggens Instituut en is CRKBO geregistreerd docent. Hij is één van de auteurs van  de nieuwe druk van het Handboek Verdediging waarin hij het hoofdstuk over ‘de raadsman in het vooronderzoek’ schrijft.

 

Hij heeft veel ervaring met zogenaamde megazaken, georganiseerde misdaad, zware geweldszaken (waaronder levensdelicten) en financieel-economische zaken over (grootschalige) fraude en witwassen (bijzondere expertise op het gebied van Hawala-bankieren). Bekende strafzaken waarin hij optrad zijn de Anja Joos zaak, de liquidatie van Thomas van der Bijl, de Tattoo Killerzaak, de mega hypotheekfraudezaak Peseta en de zaak tegen Dave Roelvink waarin hij een medeverdachte bijstaat. In de Enschedese ‘voogdijmoord’ zaak staat hij de vrouwelijke verdachte bij.

 

Specifieke kennis heeft hij van cassatie (lid van de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken (VCAS)) en het internationaal strafrecht (waaronder de WOTS, uitlevering en overlevering). In grensoverschrijdende strafzaken werkt hij regelmatig samen met advocaten uit andere landen. Jaarlijks heeft hij bijeenkomsten met Europese collega’s in het kader van zijn lidmaatschap bij de European Criminal Bar Association (ECBA). Hij stond cliënten bij in landen als België, Colombia en Australië en ondervroeg wereldwijd ten behoeve van Nederlandse strafzaken talloze getuigen en reisde daarvoor onder meer naar Engeland, België, Duitsland, Zweden, Bulgarije, Roemenië, Zuid-Afrika, Suriname en Zuid-Korea.

 

Tijdens zijn studie liep hij stage in Washington D.C. en op de strafsecties bij gerenommeerde advocatenkantoren in Rotterdam (Trenité van Doorne) en Den Haag (Sjöcrona Van Stigt De Roos en Pen). Hij was bestuurslid van de strafrechtelijke studievereniging Simon van der Aa en zat in de organisatie van de eerste landelijke pleitcompetitie voor strafrechtstudenten.

 

Expertise

Algemeen strafrecht, levensdelicten, criminele organisaties, fraude, witwassen, cybercrime, uitlevering en overlevering en cassatie in strafzaken.

 

Lidmaatschappen

Kerem Canatan is o.a. aangesloten bij:

 

Talen

Bij Meijers Canatan Advocaten maken we gebruik van ervaren tolken. Sommige talen spreken we zelf. Kerem Canatan beheerst de volgende talen:

  • Nederlands
  • Engels
  • Duits (redelijk)
Media

Interview (Engels) over het paddoverbod in Nederland

Nova-uitzending “Reconstructie van een knullige liquidatie”


Laatste tweets
volg @strafzaken
Beoordeling
Kerem Canatan
4.4 (87.22%) 72 stemmen