Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Onze advocaten

On 13, mei 2012 | No Comments | In: | Door: Kerem Canatan

Kerem Canatan

M +31653413235 | E-MAIL | LINKEDIN | GOOGLE+

 

Mr. K. (Kerem) Canatan studeerde Rechtsgeleerdheid in Groningen. In 2002 is hij in Amsterdam beëdigd als advocaat. Daarvoor werkte hij als bedrijfsjurist in Londen tot hij de overstap maakte naar de strafrechtadvocatuur bij een middelgroot advocatenkantoor met een strafsectie in Amsterdam.

 

Sinds 1 juni 2008 is hij als partner verbonden aan Meijers Canatan Advocaten. Hij heeft veel ervaring met zogenaamde megazaken, georganiseerde misdaad, zware geweldszaken (waaronder levensdelicten) en financieel-economische zaken over (grootschalige) fraude en witwassen (bijzondere expertise op het gebied van Hawala-bankieren). Bekende strafzaken waarin hij optrad zijn de Anja Joos zaak, de liquidatie van Thomas van der Bijl, de Tattoo Killerzaak, de mega hypotheekfraudezaak Peseta en de zaak tegen Dave Roelvink waarin hij een medeverdachte bijstaat. In de Enschedese ‘voogdijmoord’ zaak staat hij de vrouwelijke verdachte bij.

 

Specifieke kennis heeft hij van cassatie (lid van de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken (VCAS)) en het internationaal strafrecht (waaronder de WOTS, uitlevering en overlevering). In grensoverschrijdende strafzaken werkt hij regelmatig samen met advocaten uit andere landen. Jaarlijks heeft hij bijeenkomsten met Europese collega’s in het kader van zijn lidmaatschap bij de European Criminal Bar Association (ECBA). Hij stond cliënten bij in landen als België, Colombia en Australië en ondervroeg wereldwijd ten behoeve van Nederlandse strafzaken talloze getuigen en reisde daarvoor onder meer naar Engeland, België, Duitsland, Zweden, Bulgarije, Roemenië, Zuid-Afrika, Suriname en Zuid-Korea. Verder heeft hij bijzondere deskundigheid op het gebied van gedragsrecht en staat ook andere strafrechtadvocaten bij die in het straf- of tuchtrecht worden betrokken.

 

Hij zat onder meer in de Commissie van Toezicht van het Huis van Bewaring P.I. Amsterdam Over-Amstel (ook wel bekend als de ‘ Bijlmer bajes’) en was (mede-)oprichter en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA) tot eind 2010. Daarna volgde hij de Opleiding Specialisatie Strafrecht voor advocaten en werd daardoor lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA). Voor de Nederlandse Orde van Advocaten doceerde en examineerde hij tot 2014 het vak Strafprocesrecht. Sinds 2014 doceert hij het vak Oefenrechtbank Strafrecht aan masterstudenten van de Universiteit van Amsterdam. Ook geeft hij lezingen en cursus over betekeningsperikelen, overlevering en gedragsrecht en is CRKBO geregistreerd docent. Hij is één van de auteurs van de nieuwe druk van het Handboek Verdediging waarin hij het hoofdstuk over ‘de raadsman in het vooronderzoek’ schrijft.

 

Expertise

Algemeen strafrecht, levensdelicten, criminele organisaties, fraude, witwassen, cybercrime, uitlevering, overlevering, cassatie in strafzaken en gedragsrecht voor strafrechtadvocaten.

 

Lidmaatschappen

Kerem Canatan is o.a. aangesloten bij:

 

Talen

Bij Meijers Canatan Advocaten maken we gebruik van ervaren tolken. Sommige talen spreken we zelf. Kerem Canatan beheerst de volgende talen:

  • Nederlands
  • Engels
  • Duits (redelijk)
Media

Interview (Engels) over het paddoverbod in Nederland

Nova-uitzending “Reconstructie van een knullige liquidatie”


Laatste tweets
volg @strafzaken
Beoordeling
Kerem Canatan
4.2 (83.81%) 84 stemmen