Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Doodslag

Doodslag is het opzettelijk om het leven brengen van een ander. Als u of iemand in uw omgeving verdacht wordt van doodslag is het belangrijk om een deskundige advocaat in te schakelen. De advocaten van ons kantoor hebben veel ervaring met de behandeling van strafzaken, waaronder ook met doodslagzaken. Neem contact met ons op voor bijstand en advies.

 

Doodslag is strafbaar gesteld in art. 287 Wetboek van Strafrecht. De wettekst vindt u hieronder:

 

Artikel 287
Hij die opzettelijk een ander van het leven berooft, wordt, als schuldig aan doodslag , gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vijftien jaren of geldboete van de vijfde categorie.

 

Straf voor doodslag

Veel mensen vragen zich af welke straf iemand kan verwachten voor doodslag, maar die vraag is eigenlijk nooit zomaar te beantwoorden. Strafoplegging is maatwerk. De rechter kijkt in geval van een veroordeling naar allerlei factoren, zoals bijvoorbeeld de omstandigheden waaronder het feit begaan is, de persoon van de verdachte, het strafmaximum en uitspraken in vergelijkbare zaken. De advocaten van ons kantoor kunnen een reële inschatting maken van een mogelijke straf, ook al is het uiteindelijk aan de rechter om de beslissing te nemen.

 

Onze advocaten kunnen u in heel Nederland bijstaan. Wij procederen bij de Rechtbanken in Alkmaar, Almelo, Amsterdam, Arnhem, Assen, Breda , Dordrecht, Den Haag, Groningen, Haarlem, 's-Hertogenbosch, Leeuwarden, Lelystad, Maastricht, Middelburg, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Zutphen en Zwolle, de Gerechtshoven in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, 's-Hertogenbosch en Leeuwarden en de Hoge Raad der Nederlanden in Den Haag.

 

Kies uw specialist:

 

Call Now Button