Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Onze advocaten

Door - K. Canatan

On 28, aug 2019 | In | Door - K. Canatan

Eric Steller

M +31623091396 | E-MAIL | LINKEDIN

 

Mr. E.M. (Eric) Steller studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Tevens haalde hij een bachelor Natuurwetenschap en innovatiemanagement aan de Universiteit van Utrecht en een propedeuse aan Royal Holloway, University of London.

 

Na werkzaam te zijn geweest bij Spong Advocaten en Van Gessel advocaten is mr. Steller sinds 1 september 2019 verbonden aan Meijers Canatan Advocaten. Mr. Steller behandelt uitsluitend strafzaken. Zijn voorkeur gaat daarbij uit naar zaken waarbij veel forensisch onderzoek is gedaan. Zijn wis-, natuur- en scheikundeachtergrond helpen hem om de rapporten, over bijvoorbeeld DNA, een kogelbaan of het aantreffen van drugs, écht te doorgronden en te betwisten. Vooral in zeden– en geweldszaken spelen dergelijke rapporten een rol. Daarnaast behandelt mr. Steller ook fraudezaken, ontnemingszaken en zaken van minderjarige verdachten. Bekende zaken waarin mr. Steller heeft opgetreden zijn o.a. de Tjeukemeermoord, de mega hypotheekfraudezaak Peseta en de antibioticazwendelzaak Carrano.

 

Mr. Steller was jarenlang de voorman van de lobby voor het in standhouden van het systeem van gefinancierde rechtsbijstand. Hij maakte van 2015 tot 2018 deel uit van het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten. Op dit moment maakt hij onderdeel uit van de Examencommissie (strafrechtvakken) van de Beroepsopleiding voor de advocatuur.

 

Expertise

Algemeen strafrecht waaronder levensdelicten, zedenzaken, drugs en criminele organisaties, fraude, witwassen, overlevering en jeugdstrafrecht.

 

Rechtsgebiedenregister

Eric Steller heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Strafrecht
 • Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

   

  Lidmaatschappen

  Eric Steller is o.a. aangesloten bij:

   

  Talen

  Bij Meijers Canatan Advocaten maken we gebruik van ervaren tolken. Sommige talen spreken we zelf. Eric Steller beheerst de volgende talen:

  • Nederlands
  • Engels

   

  Media

  RTL Z: Alleen de rijken nog rijker?


   

  Gerbrandydebat: “Het dak van de rechtsbijstand lekt!”


   

  Laatste tweets

  @Thomas_Felix_ @SanderDekker 6 jaar waarin er is gepraat, gebrainstormd, meegedacht, onderzoekscommissie alles hebben doorgelicht, nog eens is gepraat, enquêtes zijn gedaan. 6 jaar waarin steeds meer advocaten de toga aan de wilgen hingen, de aanwas terugliep. 6 jaar! En Dekker vraagt geduld en een gesprek.

  Ongeveer 2 uur geleden op Eric Steller's Twitter via Twitter for iPhone

  volg @emsteller
   
  Beoordeling